1395-02-30 18:44 آموزش C# | آموزش تصویری سی شارپ
1ostad

 
ضمن تشکر از مدیریت انجمن بابت فراهم نمودن بستری مناسب برای اشتراک اطلاعات اعضا،قصد دارم مقالاتی درباره زبان برنامه نویسی سی شارپ رو به صورت رایگان منتشر کنم.
چون امروزه خیلی از دوستان قصد دارند وارد بازار کار سی شارپ که یکی از مهرهای داغ محسوب مب شود ، بشوند،به همین دلیل سعی میکنم تجربیات خودم رو در این زمینه به شما عزیزان منتقل کنم.




از کجا آموزش C# رو شروع کنیم؟


نخستین گام برای شروع آموزش سی شارپ چیست؟
قبل از اینکه بریم به سراغ آموزش سی شارپ،ابتدا لازمه که حتما با مفاهیم و مقدمات سی شارپ آشنا بشیم.زبان سی شارپ یکی از زبان های ارائه شده توسط
شرکت مایکروسافت می باشد که برای برنامه نویسی ویندوز مورد استفاده قرار می گیرد.بنابراین لازم است بدانیم با استفاده از سی شارپ می توانیم نرم افزارهای تحت ویندوز
طراحی و ایجاد نمائیم نه تحت وب.در مورد تحت وب ، به نوعی می توان معدال سی شارپ را Asp.net نامید.
در صورتی که تمایل شما دوستان رو نسبت به این مقالات مشاهده کنم،حتما به آموزش asp.net نیز در مقالات دیگر خواهیم پرداخت.
اگر بخواهیم بدانیم واقعا با آموزش C# می توان به کجا رسید،بهترین راه اینه که براتون چند مثال بزنم.
در حقیقت اکثر نرم افزارهای حسابداری،نرم افزارهای مدیریت فروش،نرم افزارهای مدیریت انبارداری،نرم افزارهای شرکتی و تحت یک شبکه،با استفاده از زیبان برنامه نویسی سی شارپ
ارائه شده اند.پس مطمئنا می توان گفت در بسیاری از سازمان ها و اداره جات نیاز به یک برنامه نویس و متخصص C# می باشد.




تاریخچه زبان برنامه نویسی سی شارپ




اگربخواهیم نگاهی کوتاه به تاریخچه زبان سی شارپ بیندازیم،می توان این مطلب را ارائه داشت.
در سال ۱۹۹۹، شرکت سان اجازه استفاده از زبان برنامه‌نویسی جاوا را در اختیار ماکروسافت قرار داد تا در سیستم‌عامل خود از آن استفاده کند.
جاوا در اصل به هیچ پلت فرم یا سیستم‌عاملی وابسته نبود، ولی ماکروسافت برخی از مفاد قرار داد را زیر پا گذاشت و قابلیت مستقل از سیستم‌عامل بودن جاوا را از آن برداشت.
در ارائه و معرفی رسمی چارچوب دات‌نت در PDC در سال ۲۰۰۰ این زبان به سی شارپ تغییر نام یافت و کتابخانه کلاس‌ها و runtime در ای‌اس‌پی‌دات‌نت به سی شارپ منتقل شدند.
مدیر و سرپرست طراحان در ماکروسافت آندرس هلزبرگ بود که تجربه قبلی او در طراحی Framework و زبان‌های برنامه سازی++Borland، دلفی (شهر)، Turbo Pascal، ویژوال سی++ به آسانی در دستورالعمل‌های سی شارپ قابل رویت است و به همان خوبی در هسته CLR.


خب،اولین درس م درباره سی شارپ درباره متغیرها در سی شارپ هستش.


آشناآی با متغیرها و انواع ان در C#


در اولین مقاله از سری مقالا آموزش سی شارپ،می پردازیم به آشنایی با مهمترین اصل برنامه نویسی،یعنی آشنایی با انواع متغیرها.


در C# حتما باید نوع هر متغیر به طرو صریح مشخص شده باشد.
بدین صورت که اگر متغیری از نوع عددی باشد،یا متغیری از نوع رشته ای باشد (بعدها با این مفاهیم دقیقتر آشنا خواهیم شد) باید به صراحت
نوع آن معین گردد.
نمونه هایی از انواع متغیرها:
int , vector , string ,...


آنچه در مورد متغیرها در سی شارپ باید بدانیم،قلمرو متغیرهاست.منظور از قلمرو،ناحیه ای است که می توانیم در آن ناحیه،متغیر را فراخوانی کنیم و از داده ذخیره شده در آن استفاده نمائیم
توجه فرمایید در این مقاله،هدف من این نیست که خیلی تخصصی و ریز به جزئیات بپردازم و هدفم آشنایی کلی شما با این مفاهیمه تا در ادامه به شمکل برنخوریم و فهم موضوعات براتون ساده تر بشه.


در اصل متغیرها برای ذخیره داده مورد استفاده قرار می گیرند.اما آنچه از متغیرهای معمولی هم مهمتر است،آشنایی با آرایه ها در سی شارپ است.
آرایه ها همانگونه تقریبا در تمام زبان های برنامه نویسی بسیار پرکاربرد هستند،در زبان برنامه نویسی سی شارپ نیز این قاعده مستثنی نیست.
آرایه ها برای ذخیره سازی چندین داده در کنار هم قرار می گیرد.


لطفا نظرات و پیشنهادات خودتون رو در همین تاپیک بگذارید تا برای ادامه آموزشها دلگرم تر بشیم.اگر سوالی هم براتون مطرح شد همینجا مطرح کنید.
1395-08-09 12:51 آموزش برنامه نویسی C#
Mohsennew

 
سلام و خسته نباشید
دوستان من هم میخوام اطلاعات و منابع خودمو در باره آموزش برنامه نویسی C# در اختیارتون بذارم.

آموزش کلاس در C#

مبانی کلاس ها

مقدمه

برای تعریف متغیر، می توان از کلیدواژه ی var یا نوع داده ی ساده و شناخته شده بهره گرفت. برای مثال، می توان برای تعریف متغیری که نشانگر تعداد اتاق خواب های یک خانه است، از integer استفاده کرد.
?

class Program
{
static void Main()
{
int bedrooms = 3;
}
}

آموزش کلاس ها در C#

در C# می توان با به کاربردن چند متغیر، شی ای کامل پیچیده ساخت. در زبان های برنامه نویسی کلاس (که خود متشکل از یک گروه متغیر است)، در واقع پایه ای برای ایجاد متغیری پیچیده تر می باشد. حال برای به وجود آوردن یک کلاس، ابتدا کلیدواژه ی class را تایپ کرده،سپس به دنبال آن اسم و بدنه ی اصلی را داخل {} قرار داد.
نحوه ی وارد کردن کلاس

Microsoft Visual Studio را اجرا کنید.
به main menu مراجعه کرده و برای ایجاد app جدید گزینه های File -> New Project را انتخاب کنید.
در فهرست میانی روی گزینه ی Empty Project کلیک کنید.
اسم مورد نظر را به DepartmentStore1 تغییر دهید.
حال OK را کلیک کنید.

نام گذاری کلاس

درست مثل متغیر، یک کلاس باید دارای اسم باشد. اسم گذاری برای کلاس بسیار شبیه به فرایند اسم گذاری برای متغیر است (از همان قوانین پیروی می کند). البته، شما می توانید قوانین خو را به کار ببرید. در دروس ما

چنانچه اسم کلاس از تنها یک کلمه تشکیل شده، فقط حرف اول با حروف بزرگ نوشته می شود. نمونه های آن : Identification،Vehicle ، Student می باشد.

اگر اسم کلاس موردنظر از چند کلمه ساخته شده باشد، تمام حروف اول کلمات با حرف بزرگ نوشته می شوند : DrivingRecord، GeometricShape، SocialSecurityInformation
مدیریت کلاس ها

مقدمه

Microsoft Visual Studio ابزار و امکان های بصری زیادی برای مدیریت کلاس در اختیار برنامه نویس می گذارد. همچنین فرایند نام گذاری یا تغییر اسم کلاس ها را با امکاناتی که دارد برای کاربر آسان ساخته است.
پنجره ی Class View

بهترین روش برای مدیریت کلاس، استفاده از پنجره ی Class View است. برای دسترسی به این پنجره

چنانچه پنجره از قبل باز نیست، ابتدا main menu را باز کرده، سپس View -> Class View را کلیک کنید.

اگر پنجره ی مذکور از قبل باز بود، تنها کافی است روی tab آن کلیک کنید.

پنجره ی Class View از شش بخش مجزا تشکیل شده. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید کاربرد و نوار عنوان آن مشابه solution explorer می باشد.
title="clip_image002" src="http://articles.tahlildadeh.com/image.axd?picture=clip_image002_39.gif" alt="clip_image002" width="347" height="248" border="0">

دومین بخش تشکیل دهنده ی نوار عنوان، نوار ابزار (toolbar) آن می باشد
آموزش کلاس ها در C#

همان طور که از اسم آن پیدا است گزینه ی New Folder به شما اجازه می دهد فولدری جدید ایجاد کرده و به پروژه اضافه کنید. دکمه های Back و Forward به شما اجازه می دهند در کلاس ها پیمایش کنید.

در زیر toolbar، نوار دیگری وجود دارد که از یک combo box و دکمه تشکیل شده که به کمک آن ها می توانید جستجو کنید.

بدنه ی اصلی پنجره ی Class View نیز از دو بخش اصلی تشکیل شده. اولین گره ی قسمت بالایی پنجره، اسم پروژه را نشان می دهد. حال زیر گره ی پروژه، اسم کلاس ها نمایش داده شده است. قسمت پایینی پنجره نیز به اعضای کلاس ها اختصاص داده شده است.

برای مشاهده ی اعضای کلاس ها
آموزش کلاس ها در C#
ایجاد کلاس

راه های مختلفی برای ساختن کلاس وجود دارد. در صورت کار با برنامه های ویرایش متن مثل Notepad، فایل را ایجاد کرده، کلیدواژه ی class را تایپ کنید، به دنبال آن اسم کلاس مورد نظر و علامت } را درج کنید.

مثال:


class House
{
}


حال، فایل خود را با پسوند .cs ذخیره کنید. البته، نیازی نیست که اسم فایل با اسم کلاس یکی باشد. به خاطر داشته باشید که باید فایل مزبور را در همان فولدری که فایل های دیگر پروژه در آن نگه داری می شوند، ذخیره کنید.

کلاس در یک code file ایجاد می شود. به همین خاطر هم می توانید آن را در اولین فایل پروژه ی خود ذخیره کنید.
?

class House
{
}
class Exercise
{
static void Main()
{
int bedrooms = 3;
}
}


دوستان برای خواندن و دیدن ادامه مطالب روی لینک کلیک نمایید